Ready.. Set.. Go..!

Dit weekend was vreemd, afscheid van Apple na drie en een half jaar.. Afscheid nemen is ruimte maken voor iets nieuws, nieuwe uitdagingen en (als het goed is) een stap vooruit. Werken voor Apple was een geweldige ervaring en kan het iedereen aanbevelen. 

Iedereen echt super bedankt voor de geweldige tijd. Het was een geweldige ervaring en een goed hoofdstuk, nu tijd voor het volgende avontuur. 


Het is eindelijk zover! De tickets zijn geboekt, de backpacks ingepakt we zijn er helemaal klaar voor: deze donderdag vetrekken wij op een avontuur aan de andere kant van de wereld! Donderdag avond vliegen we met KLM via Singapore naar Denpasar op Bali. Het plan is om eerst een paar dagen op Bali te blijven en vervolgens door te reizen naar onze eindbestemming Lombok. Lombok is het eiland precies naast Bali in oostelijke richting. Onze bungalow bevind zich net iets boven de hoofdstad Mataram en ligt op een heuvelrug.

Mijn lieve vriendinnetje Diana Kool zal voor haar master Environment, Politics and Globalisation aan King's College op Lombok een onderzoek doen naar waterschaarste. Centraal Lombok is een arm gebied waar het overgrootst gedeelte van de bevolking onder de armoedegrens leeft en beschikt over weinig natuurlijke waterbronnen. Ik zal op dit blog ook wat updates schrijven over de vorderingen rondom haar onderzoek. En ik zal als self proclaimed "onderzoeksassistent" proberen niet in de weg te lopen ;-). 


7910703310_11ae3807e9_h.jpg

Ik neem een GoPro mee! Waarmee ik hopelijk wat mooie beelden mee kan schieten. Met een zelf in elkaar geknutselde timelapse tripod (een kookwekker van Blokker die in 60min 360graden rond draait) zal ik soms op pad gaan om de omgeving te filmen. Verwacht niet teveel, maar wie weet rolt er een pareltje uit.

Als jullie tips hebben over het filmen gebruik dan hoor ik het graag in de comments of via ruben.horbach@gmail.com!  


Ergens deze periode is er een plan de Gunung Rinjani te beklimmen. Dit is een actieve vulkaan en is met 3726 meter de op 1 na hoogste vulkaan van Indonesië. De vulkaan en het Segara Anak kratermeer zijn beschermd door een nationaal park en het uitzicht moet (zolang het niet bewolkt is..) adembenemend zijn.. We zijn benieuwd!


Verder komen er halverwege nog een aantal bekenden naar het eiland: Yuri, Eduard en Mike komen met ons chillen op de noordelijke Gili eilanden. Ook zullen Yoji en Andrea in de buurt zijn dus wellicht komen ze ook naar het eiland! Waar we vervolgens met z'n alle heerlijk in de zon gaan genieten van rust en gekkigheid.