Lombok

Na het apen avontuur zijn we van kamer gewisseld, er zat nl een gat in het dak bij de douche en hierdoor waren de apen dus naar binnen geklommen. Onze nieuwe kamer was ook prima, helaas zonder zonnig balkon maar acht, het was maar voor een nachtje. Een busje heeft ons in de loop van de ochtend opgehaald van het hostel, op naar Lombok!

Homestay in Ubud

Homestay in Ubud

Op naar de slow ferry

Op naar de slow ferry

De oversteek naar Lombok duurde zo'n vier uur, en kwam met prachtig uitzicht aan beide kanten. Met eerst Nusa Lembongan en Nusa Penida aan stuurboord, en Bali natuurlijk aan bakboord. 

Baai van Lembar

Baai van Lembar

#metfilter

#metfilter

De ferry bracht ons tot de haven van Lembar, hier zijn zwarte stranden en is er absoluut niet toeristisch. Samen met een handje vol andere backpackers zijn we in een busje gestapt richting Mataram. Het was inmiddels al wat later geworden en erg donker.. Mataram leek op het eerste gezicht, in het donker, echt op een typische derde wereld stad.. Druk en vies.. Volgende keer dat we er komen om boodschappen te doen zal het licht zijn en hopelijk een stuk aangenamer!

De reden dat het gister extreem donker was is dat er regelmatig stroomuitval is op het gehele eiland.. In het pikkedonker kwamen we bij het huisje aan en hier stond ons een aangename verassing te wachten.  Het meisje dat alles hier regelt, Alin, is een oude bekende van Diana van toen ze hier de vorige keer was! Kleine wereld! 

De Moskee├źn beginnen hier zeer vroeg en ik merk nu al dat ik hier heel erg aan zal moeten wennen.. 

Vanochtend werden we wakker in paradijs, het huis heeft een prachtige tuin en je kan het topje van de vulkaan zien. Vanmiddag rijden we met scootertjes naar Sengigi om te ontbijten, te internetten, te zwemmen en een plan de campagne maken.

Ons huisje voor de maand

Ons huisje voor de maand