Ubud

Gister ochtend werd ik abrupt wakker door het gegil van Diana, omdat er een aap door de kamer aan het rennen was met onze zonnebrand! Slaperig dat ik was liep ik naar het balkonnetje de zon in. Hier stond Diana oog in oog met twee geniepige apen, een kleintje en een enorme, die brutaal dichterbij kwamen. De grote aap griste de iPhone van Diana van de tafel en klom via het volgende balkon zo het dak op!! Weg iPhone.. Paniek..!

Gelukkig was de staff van het hostel gelijk in rep en roer en zaten met bezems achter de apen aan. Na een half uur heen en weer gegooi met bananen, steentjes en andere losse dingen gooide de aap de iPhone van het dak naar beneden. Geruild tegen een banaan.. Slimme mormels die beesten.

Na deze drukke ochtend was er nogal wat ontlading want Diana heeft haar telefoon echt nodig tijdens haar onderzoek.. Gelukkig kwam alles goed ;-). Na dit avontuur zijn we alsnog de Monkey Forrest in gegaan om alsnog even wat apen te bekijken in de jungle. 

De beste manier om de omgeving rondom Ubud te zien is met een scootertje. Ubud ligt in een heuvelachtig landschap midden tussen de rijstvelden. Met ons brommertje zijn we op weg gegaan om te gaan lunchen bij het beroemde Naughty Nuri's, waar ze de lekkerste ribs van de wereld hebben. Om na het eten door te rijden en van het landschap te genieten!

Tijdens het rijden zijn we gestopt bij een super relaxt hutje met een terrasje op het dak, midden tussen de rijstvelden. Hier hebben we van de zonsondergang genoten en heerlijk een kokosnoot gedronken. 

Morgen trekken we naar Lombok.