Betalen met chip in je arm wordt de toekomst

Vergeet de Apple Watch! Betalen met chip in je arm wordt de toekomst!

Rene Schoemaker, journalist van Computerworld en Webwereld, laat zich op 25 september a.s. tijdens het event IT Innovation Day live een chip in zijn arm injecteren. In samenwerking met stichting Permanent Beta gaat hij met een New Field Communication-chip nieuwe toepassingen bedenken en testen. Schoemaker zal hier gedurende het jaar verslag van doen op Webwereld en Computerworld.

Nieuwe ontwikkelingen en privacy
Schoemaker: ‘Als ICT-journalist volg ik nieuwe ontwikkelingen altijd op de voet. Ik heb daarbij een zekere scepsis omdat ik mij aanvraag wat de informatie die uit de chip komt, met mijn privacy doet. Weet mijn zorgverzekeraar straks wanneer ik een keer een biertje in het café drink? Kom ik nog wel makkelijk door de security check bij Schiphol? Geven verborgen scanners in winkelcentra door dat ik in het winkelcentrum loop? Allemaal vragen die ik als journalist wil beantwoorden. De NFC-chip wordt ingebracht en na een jaar verwijderd door Tom van Oudenaarden, die hier veel ervaring mee heeft. De NFC-chip kent dezelfde gezondheidsrisico’s als het luisteren naar de radio.

Bedenk een gave toepassing
Na de IT Innovation Day komen er drie brainstormsessies waar deelnemers interessante dagelijkse toepassingen mogen bedenken. De nieuwe toepassingen worden daarna ook daadwerkelijk getest door Schoemaker. Zijn ervaringen deelt ook hij tijdens Permanent Beta events rondom de NFC-chip.

Studenten van de Vrije Universiteit Amsterdam, de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam zullen ook toepassingen bedenken die zinvol zijn in het dagelijks leven.

Huidige toepassingen
Een aantal huidige toepassingen van de NFC-chip zijn: betalen voor bijvoorbeeld parkeren, deuren openen, je slaapgedrag bijhouden, fitness tracker en interactieve posters.

Over IT Innovation Day
IT Innovation Day, een initiatief van ICT-uitgever IDG Nederland, is een inspirerende dag in de Prodentfabriek in Amersfoort op 25 september 2014 met aansprekende voorbeelden van innovatie en innovatieve IT-toepassingen. Ontpop uzelf als innovator van het bedrijf, inspireer uw collega’s, bespaar kosten, behaal een efficiencyslag en denk mee over de toekomst van uw organisatie. Na IT Innovation Day bent u van onschatbare waarde voor uw organisatie. Aanmelden of meer informatie vindt u op www.itinnovationday.nl